Forums

Revert Metal Bank Porters

Quick find code: 74-75-346-66096352

of 17
Foxxie
Mar Gold Premier Club Member 2015

Foxxie

Posts: 1,924Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Right now, the most efficient way of mining is with Juju Potions and Spirits. Not only is this completely afk and better exp/hr than corrupted ores starting at Phasmatite, it's also profitable.

But now thanks to this useless update I have to travel to a furnace first (closest I found to a lodestone is lumby), withdraw everything, then go to the G.E/bank to sell/bank. This is way too many steps!

Think about it this way. Prior to today's update these were the steps:
Smithing: >Port ores to bank>Tele to Trah>Grab ores from bank at tele>Walk to furnace
Selling: >Port ores to bank>Tele to G.E>Sell

After the update:
Smithing: >Port ores to Metal bank>Tele to Trah>Walk to furnace
Selling: >Port ores to Metal bank>Tele to Trah>Walk to furnace>Grab ores from Metal bank>Tele to G.E>Sell

So we saved one step for people smithing and added three steps for people who wish to sell.

Please revert this change so that ores go in the bank or at least add an option #togglescape at the furnace for this.

Edit: So a few suggestions have been put forward. The one I think would work best for everyone would be if the Metal Bank got added to the Bank interface like Diango and the POH. So Support for that!

29-Jan-2019 02:28:22 - Last edited on 31-Jan-2019 16:49:29 by Foxxie

Wonderer
Oct Gold Premier Club Member 2004

Wonderer

Posts: 1,298Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
I'd have to say a toggle is the best way to go about it, cause for me personally I'd prefer them to go to the furnace and with a porter I'd have to do what your suggesting in the reverse. If we're being totally honest though, visiting a furnace or anvil before the ge isn't WAY to many steps, just one more. Just like going to a bank to get the ore and take it to a metal bank before wasn't terrible, just one additional step.

29-Jan-2019 04:02:10

Foxxie
Mar Gold Premier Club Member 2015

Foxxie

Posts: 1,924Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Original message details are unavailable.
I'd have to say a toggle is the best way to go about it, cause for me personally I'd prefer them to go to the furnace and with a porter I'd have to do what your suggesting in the reverse. If we're being totally honest though, visiting a furnace or anvil before the ge isn't WAY to many steps, just one more. Just like going to a bank to get the ore and take it to a metal bank before wasn't terrible, just one additional step.


Having to go out of my way to find a furnace every danged time I want to sell something is a huge inconvenience. Especially considering how close banks are to teleports and lodestones.
There's already a bank in Artisans as well as at the Trah teleport. There is really no need to make ores auto-deposit to the metal bank.

Think about it this way. Prior to today's update these were the steps:
Smithing: >Port ores to bank>Tele to Trah>Grab ores from bank at tele>Walk to furnace
Selling: >Port ores to bank>Tele to G.E>Sell

After the update:
Smithing: >Port ores to Metal bank>Tele to Trah>Walk to furnace
Selling: >Port ores to Metal bank>Tele to Trah>Walk to furnace>Grab ores from Metal bank>Tele to G.E>Sell


So we saved one step for people smithing and added three steps for people who wish to sell.

29-Jan-2019 04:11:53 - Last edited on 30-Jan-2019 17:17:52 by Foxxie

Sir Kainoth
Feb Gold Premier Club Member 2006

Sir Kainoth

Posts: 2,177Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Original message details are unavailable.
Right now, the most efficient way of mining is with Juju Potions and Spirits. Not only is this completely afk and better exp/hr than corrupted ores starting at Phasmatite, it's also profitable.

But now thanks to this useless update I have to travel to a furnace first (closest I found to a lodestone is lumby), withdraw everything, then go to the G.E/bank to sell/bank. This is way too many steps!

Please revert this change so that ores go in the bank or at least add an option #togglescape at the furnace for this.

Foxxie,
I added the suggestion of a toggle to direct to Bank or Metal bank just yesterday on my thread after reading your post. I didn't expect them to make today's change so quick or even at all.

Original message details are unavailable.
Maybe a fix coming in the bank rework to access the metal bank from within your bank, like the poh and diango would be doable.


Wonderer,
I like this idea! and I really look forward to the bank rework however, I hope they don't wait till the the bank rework to make this change. It's taking so long. I believe they are waiting for RS3 Mobile first.

29-Jan-2019 04:44:06 - Last edited on 29-Jan-2019 04:51:20 by Sir Kainoth

D Charizard
Oct Gold Premier Club Member 2011

D Charizard

Posts: 2,093Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
...No.


Seriously, you'd maybe have to do this what, maybe once or twice a day, and probably not every day, either. There's plenty of furnaces/anvils near teleports. There's one like right next to the Al Kharid lodestone for example.

Adding an extra 10 seconds to your daily routine seems less inconvenient than Jagex having to code a "solution" for this.

29-Jan-2019 05:00:17

David James

David James

Posts: 4,426Adamant Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Original message details are unavailable.
They just should include remote access to the metal bank from your regular bank - and everything is fine.



This is what I thought tbh, with the ability to store/withdraw both ores and bars directly from it.

Funny how I predicted this exact response would happen if the port location was changed in another thread just the other day though, but in all honesty it's not that big of a deal to telly to mining guild to grab ores. It'd add like what, 30-60 seconds to transfer ores to sell? Surely you're not selling every trip and saving them up to sell in bulk anyway.

If you mine 10 hours worth (either in one go or over several days doesn't matter) before selling each time, one extra minute ain't gonna make that big of a difference.

29-Jan-2019 22:43:12

Iso Decoder
Apr Gold Premier Club Member 2014

Iso Decoder

Posts: 2,779Adamant Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Original message details are unavailable.
...No.


Seriously, you'd maybe have to do this what, maybe once or twice a day, and probably not every day, either. There's plenty of furnaces/anvils near teleports. There's one like right next to the Al Kharid lodestone for example.

Adding an extra 10 seconds to your daily routine seems less inconvenient than Jagex having to code a "solution" for this.


I’m pretty sure the reverse could be said prior to this change when people asked for resources to be sent to the metal bank.

We’re chasing our tails here. Should just make a toggle from the game settings below inventory management along with all the destroy item options.

“Where should resources be sent to by default?”
Metal bank
Bank

Kudos to the below for realizing this first:

Original message details are unavailable.
I'd have to say a toggle is the best way to go about it, cause for me personally I'd prefer them to go to the furnace and with a porter I'd have to do what your suggesting in the reverse. If we're being totally honest though, visiting a furnace or anvil before the ge isn't WAY to many steps, just one more. Just like going to a bank to get the ore and take it to a metal bank before wasn't terrible, just one additional step.


Personally it doesn’t matter to me whether the resources get sent to bank or metal bank. I collect in one go to do whatever I like after I’m done using up porters when mining anyway. But to make the majority happy why not?
~ Level 99 mechanical engineering

The
ultimate
3D modeler

The mother of creation and the father of engineering

30-Jan-2019 02:00:21 - Last edited on 30-Jan-2019 02:03:02 by Iso Decoder

Mini JIT
Oct Gold Premier Club Member 2014

Mini JIT

Posts: 1,044Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Original message details are unavailable.
Maybe a fix coming in the bank rework to access the metal bank from within your bank, like the poh and diango would be doable.


I think they said bank rework and group ironman both got cancelled back in November.


Off topic is there a way to just remove few bars from metal bank like when you need some addy/rune for bank standers and junk refiners rather than taking everything out?

30-Jan-2019 11:03:48

Quick find code: 74-75-346-66096352Back to Top